U vikend izdanju novina Nova pročitajte: Šta znači pretnja “teškim batinama” koja je upućena Beogradu i Prištini; Zašto se ne ispituju propusti u radu tužilaštva u slučaju nasilnika koji je ubio dete u Vršcu. Saznajte i kako će frilenseri plaćati porez, kao i šta vas očekuje na predstojećem Sajmu knjiga.

Ako je verovati dokumentu koji je objavljen u “Albanian postu”, ukoliko Srbija ili Kosovo budu ometali postizanje sporazuma, uslediće “teške batine”. Iako ovakva konstrukcija, koja se može tumačiti kao kazna za ometajuću stranu, nije uobičajena u diplomatskim dokumentima, sagovornici “Nove” ističu da se mogu očekivati negativne posledice ako ne budemo konstruktivni u pregovorima sa Prištinom.

U toku je ubrzana diplomatska aktivnost za postizanje sporazuma Beograda i Prištine, a, prema rečima visokih stranih zvaničnika, dogovor bi mogao da bude postignut u narednih nekoliko nedelja.

Zbog čega protestuju aktivisti u Novom Sadu: Uništavaju Šodroš zbog Novog Sada na vodi

Na potezu priobalja Šodroš – Kamenička ada, jedinog “slobodnog” mesta na Dunavu na kom građani mogu da priđu reci, ali i na kom žive mnogobrojne zaštićene životinjske vrste, gradska vlast je odlučila da sazida nadvožnjak, odnosno novi, četvrti most preko Dunava u Novom Sadu.

Slučaj porodičnog zločina i ubistva deteta u Vršcu: Socijalni radnici pod sumnjom, tužilaštvo pod zaštitom

Odluka Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku da podnese krivične prijave protiv direktorke Centra za socijalni rad u Vršcu i još troje zaposlenih zbog ubistva devojčice Petre Budimirović (3), koju je u kofi vode udavio otac Marko, a potom izvršio samoubistvo, izazvala je revolt u toj ustanovi, ali i delu javnosti, koja s pravom postavlja pitanje zašto pod lupom Sekretarijata nisu bile i druge dve karike koje su ubicu prethodno neuspelo procesuirale kao rizičnog nasilnika – Osnovno tužilaštvo u Vršcu i policija.

Građani Crne Gore u nedelju u 14 gradova i opština biraju lokalnu vlast: Ključna izborna bitka za Podgoricu

Glasanje u glavnom gradu, gde živi gotovo trećina stanovnika zemlje, predstavlja pokaznu vežbu za vanredne parlamentarne izbore, koji će, gotovo izvesno, uslediti već početkom naredne godine.

Pod nazivom „Povratak napisanih“ u Beogradu ovog vikenda 65. smotra pisane reči

Vodič kroz Sajam knjiga: Pet naslova koje ne smete da propustite

Goran Petrović, Đorđe Matić, Ljudmila Ulicka, Dejmon Galgut i Almudena Grandes su imena pisaca čije knjige preporučujemo da obavezno nabavite na predstojećem Sajmu knjiga.

Nova piše i o tome šta sada radi Novak Đoković, zašto razmišlja o Federeru i kada ćemo ga gledati: Novak trenira za Rodžerov rekord

Prvi turnir na kojem bi mogao da zaigra posle tri vezane titule je Masters u Parizu koji počinje 29. oktobra

Pronađite svoj primerak novina „Nova“ .

Bonus video: Dnevnik za 21. oktobar 2022. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar