U novinama "Nova", u četvrtak, pročitajte: Gde se nalazi Srbija 10 godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma; Zašto je obezbeđenje SNS šerifa iz Žagubice tuklo rudara jer nije hteo da proda zemlju; Hoće li Srpska Open biti Novakova odskočna daska ili novi nemir...

Prošlo je tačno deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, a kad se podvuče crta jasno je da je za to vreme u dijalogu Priština dobila gotovo sve, a Beograd ništa. Država Srbija se gotovo u potpunosti povukla sa severa Kosova, a Zajednica srpskih opština, koja je praktično mogla da bude jedini benefit za kosovske Srbe, do danas nije formirana.

Kosovo je za to vreme potvrđivalo svoju nezavisnost – dobilo svoj pozivni broj, priznate kosovske lične karte, delimično i diplome, a učinjeni su i ustupci u oblasti energetike, piše „Nova“.

Žagubički SNS šerif preti i bije: Pavlovićevo obezbeđenje tuklo rudara jer nije hteo da proda zemlju.

Rudar i poljoprivrednik Jovica Nikolić je Aleksandru Jovanoviću Ćuti iz Ekološkog ustanka otkrio da su ga u noći između 5. i 6. aprila pretukli telohranitelji Safeta Pavlovića.

Bivši čuvar i uzbunjivač iz KPZ Subotica otkrio zloupotrebe: Fekalije sa zatvorske farme izlivali u Palićko jezero.

Nakon što je nemačka banka dala milione evra kako bi se od zagađenja zaštitio ovaj park prirode, uprava zatvora prokopala kanal za izlivanje svinjskog izmeta, ali do danas niko nije pozvan na odgovornost.

Saša Savić, svetski priznat marketinški stručnjak, o romanu prvencu i našem glavnom gradu: Nadam se da vam je dobro na Baščaršiji kao meni na Terazijama.

Ne bih rekao da knjiga odražava ljutnju na Beograd ili Srbiju, možda više razočaranje i očaj prouzrokovan raspadom svega onoga što se zvalo Jugoslavija, čiji je Beograd bio glavni grad, kaže za naš list pisac o svom debitantskom romanu „Četvrta violina“.

Đoković je promenio način ponašanja i užurbano rešava probleme: Banjaluka – Novakova odskočna daska ili novi nemir.

Englezi to zovu „jump start“, Srbi paljenje „na kurblu ili kablove“. Kako bilo, Novaku Đokoviću je hitno bila potrebna promena i traži je na Srpska Openu.

Pronađite svoj primertak novina „Nova“.

Bonus video: Navijači skanbdiraju Đokoviću