Nova, naslovna za ponedeljak 13. septembar, broj 65, dnevne novine Nova, dnevni list Nova Nova.rs
Foto: Nova.rs

List "Nova" u tekstu "Optužuju Ćutu da je protest pretvorio u predizbornu promociju" piše o tome kako ni subotnji ekološki protest protiv “Rio Tinta” nije mogao da prođe bez trvenja među organizatorima, počev od izbora govornika i zabrana pojedinim opozicionarima, preko antivakserskih poruka do uvreda na račun Zorana Đinđića.

List piše i o burazerskoj ekonomiji koja je na delu i firmi „Nites“ brata Darije Kisić Tepavčević koja je za četiri godine uvećala dobit 14 puta.

Predrag Milovanović, zamenik tužioca Drugog osnovnog tužilaštva, koji je skinut sa slučaja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, u intervjuu za „Novu“ kaže da „Tužilaštvo mora da kontroliše policiju“.

List donosi i razgovor sa  Trifunom Pavlovićem koji istražuje etimologiju starih imena i prezimena.

„Nova“ prenosi istraživanje „Crna Gora godinu kasnije“ koje pokazuje da građani te zemlje nisu baš zadovoljni, ali da ne žele povratak na staro.

Počinje Bitef, a glumica Vesna Čipčić govori o predstavi „Living Room“ koja otvara pozorišni festival, a u kojoj igra glavnu ulogu, opersku pevačicu Katarinu Malković iz Beograda.

Iz sveta poznatih stiže priča o „Neverovatnim promenama u kilaži naših selebritija“, a glumac Milan Marić za „Novu“ otkriva detalje saradnje sa Draganom Bjelogrlićem na filmu „Toma“.

Igor Rakočević, jedan od najboljih bekova u istoriji srpske košarke, u intervjuu za „Nova“ govori o prvom velikom uspehu u svojoj bogatoj karijeri koji je napravio upravo u Instanbulu, gde je pre 20 godina osvojena poslednja zlatna medalja na Evropskom prvenstvu u košarci.

BONUS VIDEO: Pucnjava u ulici Cara Dušana u Zemunu

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar