Novine „Nova” u izdanju od srede pišu da Srbija duguje 35 milijardi evra, a i da je plan da se država dodatno zaduži još 9,3 milijardi evra.

Petina javnog duga u 2024. finansiraće se po još nepovoljnijim uslovima nego do sada. Dok je do sada kamatna stopa bila tri odsto, Fiskalni savet upozorava da bi sada mogla da bude od šest do sedam odsto“ piše list.

„Klinički centar će biti svinjac ako ne odgovore na naše zahteve“ poručuje nemedicinsko osoblje u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji koje najavljuje štrajk zbog malih zarada i loših uslova rada.

Pod naslovom „Petorka dala Vučiću i Kurtiju rok za sporazum do februara“ list piše šta su američki i evropski zvaničnici preneli vlastima u Beogradu i Prištini prethodne nedelje.

„Bilo bi idealno kada bi se taj dogovor postigao pre kraja godine, ali je kao rok postavljen februar 2024, s obzirom na to da slede izbori, odnosno kampanja najpre u Briselu, a potom u Vašingtonu“ navodi izvor „Nove“.

Za „Novu“ piše profesor Ljubomir Madžar: „Vučić je morao da zna za Banjsku“.

List objavljuje da će od danas biti olakšana potraga za nestalom decom jer u Srbiji početi da funkcioniše sistem „Pronađi me“.

„Mediji će u prvih 48 sati od nestanka deteta imati obavezu da na svakih 30 minuta, pa onda na sat vremena, prekidaju emitovanje programa kako bi objavili poster sa fotografijom nestalog deteta, kao i sa ostalim detaljima, bitnim za potragu“ pišu novine.

„Nova“ analizira šta očekuje Crvenu zvezdu na teškom gostovanju u Nemačkoj: „Bod u Lajpcigu bio bi velik kao kuća“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar