Niš naložio testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora

Društvo 03. maj. 202012:09
Podeli:
Foto:EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu iz dana u dan sve bolja. Zbog pokretanja međugradskog prevoza, naloženo je testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora.

U saopštenju Štaba navodi se da raste broj testiranih gradjana, a smanjuje procenat onih sa pozitivnim rezultatom na prisustvo korona virusa.

„Ipak, epidemiolozi ocenjuju da je sveukupna situacija u Nišu i dalje nesigurna i da rizik od oboljevanja postoji, te da je zbog toga neophodna puna primena svih propisanih mera zaštite uz obavezno poštovanje preporuka lekara i nadležnih državnih organa“, naveli su.

Oni su dodali da je štab naložio testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora, jer se od ponedeljka obnavlja javni prevoz u međugradskom saobraćaju, kao i gradski prevoz od petka, 8. maja.

Štab je naložio svim inspekcijskim službama da u kafićima i drugim ugostiteljskim objektima od ponedeljka striktno kontrolišu primenu svih propisanih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga.

Prema podacima Republičkog kriznog štaba, u niškom Kliničkom centru hospitalizovano je 240 zaraženih koronavirusom, u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta je 145 zaraženih, dok je u Institutu „Radon“ u Niškoj Banji zbrinuto 101 zaražena osoba.

U Nišu je u subotu koronavirus laboratorijski je potvrdjen kod još osmoro građana.

Komentari

Vaš komentar