lekovi prehlada
Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Portalu Nova.rs javila se čitateljka Aleksandra Nenadović koja je obišla oko 40 beogradskih što privatnih, što državnih apoteka u potrazi za antibiotikom Lavomax koji se koristi u terapiji za lečenje upale pluća. Ovaj lek je uz recept pokušala da nabavi za jednog od članova porodice koji je pozitivan na koronu.

„Od Zvezdare do Novog Beograda, obišla sam oko 40 apoteka i nigde ga nije bilo, a nisu mogli ni da mi ponude adekvatnu zamenu“, objašnjava naša čitateljka ljuta i umorna od potrage.

Priznaje da je uz, kako kaže, „debelu vezu“, uspela da pronađe jednu kutiju.

„Šta će oni koji ne mogu da se snađu, šta će oni koji leže bolesni kod svojih kuća sa upalom pluća, kako će oni da pronađu i stignu do leka?“, pita se naša sagovornica.

Ona dodaje da je u potrazi za lekom i apotekama ušla i u Tržni centar „Ušće“, ali da je zapanjena gužvom odmah izašla.

U Apotekama Beograd za naš portal je rečeno da antibiotik Levomax jeste deficitaran i da ga nema, ali da postoji veliki broj paralela koje mogu da posluže kao zamena, pa treba biti uporan u potrazi. Cena antibiotika Levomax je oko 800 dinara.

Kontaktirali smo i jedan lanac privatnih apoteka u kojem nam je rečeno da Levomaxa nema, a nema ni zamene.

„Zbog situacije sa koronom vlada deficit. Čim nam i stignu neke količine odmah se rasprodaju ili su već unapred rezervisane“, rečeno nam je u toj privatnoj apoteci.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar