Nedim Sejdinović Foto:FoNet/Zoran Mrdja

Novinar Nedim Sejdinović ocenio je za N1 da iza upada Uprave kriminalističke policije (UKP) u prostorije kompanije D Express, stoji želja vlasti da se u režimskim medijima spinuje priča o štrajku poštara.

Sejdinović je u Novom danu TV N1 podsetio da je SNS još po dolasku na vlast „zloupotrebljavala razne inspekcija kako bi ugrozila slobodu medija koji nisu bili po volju vlasti“.

„Neprestano je slala inspekcije. Isto i kada ugostitelj dozvoli da se u njegovom prosotru održi neka tribina. Tako da je to već postala jedna uobičajena stvar da vlast zloupotrebljava institucije na najordinarniji način u političke svrhe“, ocenio je Sejdinović.

Gost Novog dana osvrnuo se i na aktuelni protest poljoprivrednika ističući da je tim ljudima prethodnih godina nanesena ogromna nepravda.

„Građani mogu da prepoznaju tu nepravdu s obzirom na to da su prehrambeni proizvodi drastično poskupeli, da su se neki na tome obogatili, a oni koji su primarni proizvođači prodaju svoju zemlju da bi preživeli“, ukazao je.

Pročitajte još

Dodao je i kako mu je drago što proevropska opozicija u predizbornoj kampanji više tretira socio-ekonosmke teme, nego ranijih godina.

„Iz prostog razloga što je potrebno građanima objasniti da ovaj ekonomski tigar stoji na više nego staklenim nogama (…) Sada bi građanima trebalo objasniti da je to sve velika prevara i da ova zemlja srlja u dužničko ropstvo, ozbiljnu ekonomsku krizu, i da će se to verovatno desiti ako ne dođe do promene vlasti“, poručio je Sejdinović.

Opoziciji je ipak zamerio to što će, prema njegovim saznanjima, koalicioni sporazum liste „Srbija protiv nasilja“ za pokrajinske izbore biti potpisan u Beogradu.

„U politici je simbolika jako važna, pa treba o tome voditi računa“, istakao je Sejdinović podsetivši da je SNS od dolaska na vlast, od autonomije Vojvodine „napravila jednu potpuno ispraznu stvar sa očiglednim ciljem dugoročnog gušenja autonomije“.

Komentarišići sankcije koje su Sjedinjene Države uvele Miši Vaciću i Nenadu Popoviću, Sejdinović je rekao kako se nada da će zapadne zemlje na neki veći način da osude, kako je rekao, „nedemokratsko, pa čak i anticivilizacijsko delovanje naprednjačkog težima“, i da će se taj spisak širiti.

BONUS VIDEO Članica uprave D Expressa: Štrajk u Pošti ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar