Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Radio televizija Srbije saopštila je da je od danas, usled uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije zbog širenja koronavirusa i zatvaranja osnovnih i srednjih škola, počela nastava na daljinu, za sve učenike u Srbiji, koja se odvija na televizijskim i internet programima RTS.

„Pored mogućnosti praćenja nastave na TV kanalu RTS3 i na internet platformi RTS Planeta, nastavne jedinice za osnovce i srednjoškolce su dostupne i na sajtu RTS-a, kao i na još jednom specijalizovanom internet podsajtu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je raspored nastave istaknut na sajtu Ministarstva prosvete.

Raspored časova koji se emituju svakoga dana od 8.00- 18.00 časova na televizijskom programu RTS 3, dostupan je u Programskoj šemi.

Ako ste na neki čas zakasnili ili ste ga propustili, a želite da ga pogledate na kanalu RTS 3, to možete učiniti u naredna 72 sata, ističe se.

„Na platformi RTS Planeta biće dostupni svi emitovani časovi. Tu se mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

RTS Planeta je dostupna na internet adresi, a da bi se moglo pristupiti sadržajima preko mobilnog telefona, navodi se da je potrebno da se instalira besplatna aplikacija koja je dostupna u Gugl prodavnici (app store).

Dodaje se da je sledeći korak registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese, a potom postoji odeljak „Moja škola“.

Dodatne informacije o učenju na daljinu, roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011 – 735 05 57, zaključuje se u saopštenju službe za odnose sa javnošću RTS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram