Ivan Divac, komunalna policija
Ivan Divac Foto: Printscreen/YouTube/Tv Happy

Načelnik Komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac izjavio je danas da oni koji organizuju žurke ugrožavaju svoju bezbednost i bezbednost svih građana i da u tom smislu nema zaštićenih.

Divac je za RTS rekao da su komunalna milicija i policija stalno na terenu, ali apeluju na građane da prijavljuju nelegalne žurke.

On je rekao da se žurke organizuju u vikendicama i kao primer naveo žurku od pre dva dana u Vrčinu.

Istakao je da je policija izašla po prijavi pucnjave, i da je zatečeno 50 ljudo na proslavi, a Komunalna milicija je ispisala prekršajne naloge po 5.000 dinara za nenošenje maski.

Napominje da se najviše prijava odnosi na buku iz stanova, ali da se stalno kontrolišu i restorani u toku i posle radnog vremena.

Naveo je primer kršenja mera u jednom restoranu u Karađordevoj ulici, kada je komunalna milicija u redovnoj kontroli zatekla u restoranu više od 60 ljudi, sa muzikom.

Istakao je da je taj restoran zatvoren i da su protiv vlasnika podnete prekršajne prijave.

Podsetio je da Komunalna milicija ima novo ovlašćenje, da odmah izrekne usmeno naređenje da se prekine s radom lokala i da se lokal isprazni.

Kako je rekao, do sada nije bilo slučajeva da ugostitelji neće da prekinu žurku kada im se izrekne naređenje, dodaje da postoji i krivična odgovornost za organizatora.

Takođe, u većini slučajeva Komunalna milicija ide zajedno sa policijom.

Napominje da ne postoji niko u gradu ko je zaštićen i ko može da pravi žurke, i da je nebitno ko je vlasnik lokala, policija ce sigurno izaći na teren i reagovati.

Kada je rec o najavama dnevnih žurki 31. januara, Divac je rekao da će Komunalna milicija obilaziti objekte i da će kontrolisati primenu mera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare