Skup "Protest za slobodu"
Skup "Protest za slobodu" Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Dok medicinski radnici izgaraju "na prvoj liniji fronta" u borbi sa koronavirusom, deo građana prestonice, koji negira postojanje virusa i pandemije, ponovo je zaigrao kolo ispred spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

U poslednja 24 sata u Srbiji je, prema zvaničnoj statistici, evidentirano još 4.133 zaraženih koronavirusom, dok je 38 osoba preminulo. Ovi podaci, koji se nastavljaju iz dana u dan, očigledno nisu dovoljan razlog mnogim našim sugrađanima da počnu da se ponašaju odgovorno prema sebi i okolini.

Naprotiv, umesto da makar malo pomognu onima u skafanderima koji se svakodnevno bore za naše živote, i svakodnevno kubure sa prenatrpanim kovid bolnicama, deo antivaksera okupio se večeras na Savskom trgu da, ni manje ni više, odigra kolo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na fotografijama i video snimcima koje kruže društvenim mrežama možemo da vidimo nekoliko stotina građana, okupljenih oko novoizgrađenog spomenika pored nekadašnje Glavne železničke stanice, kako bezbrižno, bez fizičke distance i maski – igra kolo.

Podsetimo, isti „performans“ dogodio se i pre oko dve nedelje kada se narod, verovatno u istoj organizaciji, sastao na istoj lokaciji i sa istom porukom.

Umesto maske, „rekvizit“ im je oba puta bila srpska zastava, dok „hrabro“ prkose korona merama i „nepostojećem“ virusu.

Ranije danas, održan je i protest na kome je bio i raščinjeni monah Antonije Davidović, koji je tokom julskih protesta bio u prvim redovima.

Takođe, juče je deo antivaksera organizovao još jedan protest, uperen protiv korona mera, a razlog je bio hapšenje doktorke Jovane Stojković i drugih antivaksera, a na kojem se okupilo nekoliko desetina ljudi.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare