Foto: Printscreen/Twitter/@Lu__ka____/EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Sinoć se, prema snimcima s društvenih mreža, na Savskom trgu kod spomenika Stefanu Nemanji povelo kolo, u koje su se uhvatili svi oni koji ne veruju u vakcinaciju i kojima je, kako kažu, dosta mera Kriznog štaba. Dok se posetioci spomenika vesele ne poštujući mere, u bolnicama širom Srbije stanje je i dalje alarmantno.

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 4.687 osoba pozitivnih na koronavirus, a preminula je 31 osoba. Na respiratorima je 230 pacijenata.

Krizni štab je zbog ovakvih brojki, prema mišljenju mnogih lekara i građana, prekasno zatvorio sve objekte osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi. Danas se očekuje nastavak konsultacija o epidemiološkim merama koje bi trebalo da budu na snazi od naredne nedelje, rečeno je za Nova.rs u Vladi Srbije.

Ipak, dok mi čekamo da saznamo da li će nas zatvoriti, oplakujemo izgubljene i strahujemo za najbliže, kod spomenika Stefana Nemanje dogodilo se pravo veselje. Užičko kolo je odjekivalo, a građani su igrali, ne noseći maske i ne poštujući distancu, kao da sutra ne postoji.

Tokom skupa zavijorile su se i srpske zastave, kojima su mahali pojedinici.

Snimak skupa objavljen je prvobitno na Instagram nalogu „Moj Beograd“.

Pročitajte još:

S obzirom na to da broj zaraženih korona virusom ne opada, a članovi Kriznog štaba apeluju na socijalnu distancu i pridržavanje svih epidemioloških mera, ovaj događaj naišao je na lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

„Mi smo defitivno lud narod“.

„Dakle, strašno! Ljudi se po bolnicama bore za život, ovi ludaci igraju kolo“.

„Doktori treba svi da daju otkaze nakon ovoga“.

„I ko kaže da ne može da se napravi vašar u Beogradu na vodi“.

„Izgleda da za njih korona ne postoji“.

„Nekada na mostovima, danas ispred Nemanje. Mutirano ludilo iz 1999.“

A bilo je sličnih komentara i na Tviteru:

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare