Foto: Promo

Ovaj srpski proizvod izuzetno efikasno otklanja najopasnije čestice u vazduhu koje su najizraženije u centralnim gradskim jezgrima.

Na svetski dan zaštite životne sredine, Beograd je stao uz rame sa svetskim metropoloma! Na inicijativu Grada i kompanije Mozzart, Beograđani su dobili inovativni prečišćivač vazduha koji je postavljen na početku Knez Mihailove ulice. Koncentracija nezdravih čestica u vazduhu, koja je zbog gustine naseljenosti i velike frekvencije saobraćaja, posebno izražena upravo u centralnim gradskim jezgrima, postaće prošlost zahvaljujući srpskom proizvodu simboličnog naziva – SkyCleaner.

Foto: Promo

Inovativni uređaj, koji će doneti efekat planinskog vazduha u srcu grada, dizajniran je tako da radi 365 dana u godini, a za 24 sata prečisti čak 180.000m3 vazduha. Ovaj svojevrsni „čistač
neba“ uz pomoć slobodnog ozona i patentirane jonske tehnologije usisava preko 75 odsto najopasnijih čestica iz svoje okoline (PM1, PM2, PM10), zadržava ih u aparatu, a zatim ispušta prečišćen vazduh, stvarajući oko aparata oazu čistog vazduha.

Grad Beograd i Mozzart prepoznali su značaj ove inovativne tehnologije, kako za kvalitet vazduha, tako i kao podršku našim inovatorima.

Foto: Promo

„Ovaj uređaj nosi simboličnu poruku da nije samo 5.jun dan zaštite životne sredine, već da svaki dan moramo da vodimo računa o prirodi i čuvamo planetu, naš zajednički dom. Mozzart
već godinama organizuje mnoge eko akcije, ali najvažnije je na dnevnom nivou delovati i doprineti rešavanju gorućih problema, kao što je zagađenje vazduha. Uređaj će prečišćavati
vazduh na jednoj od najprometnijih lokacija u gradu, koja je okružena velikim saobraćajnicama, a ujedno će konstantno slati poruke koje podižu eko svest kod naših sugrađana i podsećaju da zaštita životne sredine kreće od nas samih, da svaki pojedinac može mnogo da doprinese“, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Ovaj srpski proizvod izuzetno efikasno otklanja najopasnije čestice u vazduhu koje su najizraženije u centralnim gradskim jezgrima. Aparat koristi patentiranu holandsku tehnologiju
ispitanu na Univerzitetu u Ajndhovenu, a već se širom sveta koristi na mestima gde je velika frenkvencija saobraćaja i gustina naseljenosti.

Foto: Promo

Beograd je postao prvi grad u ovom delu Evrope koji je dobio ovakav uređaj I tako se našao na listi metropola koje problem zagađenja vazduha uspešno rešavaju inovativnim spoljnim
prečišćivačima za javne površine, koji su ujedno i poslednja reč tehnologije u ovom domenu. Nakon Rima, Milana, Londona i Berlina gde su nedavno postavljeni slični uređaji, najsavremenija tehnologija našla se i u srcu Beograda – u Knez Mihajlovoj ulici.

SRPSKI PROIZVOD

Ovaj srpski proizvod rezultat je saradnje našeg najboljeg industrijskog dizajnera i profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Marka Lukovića, prve srpske firme za proizvodnju LED ekrana „Elsat“ iz Čačka, uz pomoć tima konstruktora Predraga Bajovića i Alekse Jevtovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare