Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Državna sekretarka u ministarstvu prosvete Ana Langović Milićević izjavila je da postoji mogućnost pomeranja ispitnih rokova na fakultetima, iako su visokoškolske ustanove prešle na onlajn nastavu.

„Mi se nadamo da će ova situacija biti završena za pet do šest nedelja, ali u svakom slučaju mi pratimo sve što se dešava i u skladu sa tim ćemo organizovati pomeranje ispita. Sve će biti organizovano tako da studenti neće biti uskraćeni ni za jedan ispitni rok“, navodi Ana Langović Milićević.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, navela da su sve visokoškolske ustanove prešle na onlajn nastavu, ali da studenti po zakonu ispite mogu polagati samo u sedištu akreditovane visokoškolske ustanove.

„Zakon o visokom obrazovanju vrlo jasno definiše da se ispit može održati jedino u sedištu akreditovane visokoškolske ustanove. To znači da ne može sam ispit biti onlajn, ali provera znanja koja je neophodna pre samog završnog ispita do 70 odsto je moguća onlajn“, objašnjava Langović Milićevićeva.

Kako kaže, ti delovi ispita mogu da utiču na konačnu ocenu kada se organizuju ispiti na fakultetima.

„Provera znanja na ovaj način je poželjna, prihvatljiva i za studenta motivirajuća jer na ovaj način oni koriste vreme da kada dođe taj finalni trenutak zazavršnog ispita isti lakše polože“, ocenjuje Langović Milićevićeva i ističe da su svi profesori na raspolaganju studentima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram