Ministar zdravlja Zlatibor Ločnar rekao je na konferenciji za medije da je učenik iz Iriga testiran na koronavirus i da je njegov nalaz negativan.

Ranije danas zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević rekao je Tanjugu da je srednja stručna škola „Borislav Mihajlović Mihiz“ u Irigu dezinfikovana zbog mogućeg slučaja koronavirusa kod jednog učenika.

On je rekao da je učenik bio na takmičenju u Puli u Hrvatskoj, nakon čega je osetio simptome.

„Jutros po saznanju direktorice da je učenik iz njihove škole testiran na mogućnost postojanja i prisustva korona virusa, Zavod za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice uradio je dezinfekciju škole“, rekao je Kovačević.

Preduzete su sve opsežne mere, kako navodi, po preporuci struke i nauke.

Budući da je Irig malo mesto, informacije su se brzo proširile, pa veliki broj učenika jutros nije došao na nastavu. U školi navode da su još ranije pojačali higijenske mere i dodaju da su danas, u dogovoru sa epidemiolozima, sve prostorije dezinfikovane.

„Ako stigne potvrda da je dete dobro, nastavljamo sa radom kao i do sada. Ukoliko se pokaže da je učenik pozitivan na prisustvo koronavirusa, imaćemo hitan sastanak i u školi i u lokalnoj samoupravi“, navela je ranije  direktorka srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz“ u Irigu, Isidora Birinji za N1.

„Učenici se dodatno edukuju kako i na koji način da se dodatno zaštite. Izbačeni su peškiri, ubačeni ubrusi, vrši se dezinfekcija zajedno sa pomoćnim osobljem. Pratimo situaciju dalje“, naveo je Kovačević.