Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 3.405 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 39 osoba. Testirane su 15.532 osobe, a na respiratorima su 264 pacijenta.

 

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je evidentirano još 3.625 zaraženih koronavirusom, a preminula je 41 osoba. Testirano je 16.055 osoba, a na respiratorima je bilo 265 pacijenata.

***

Poslednjih dana je primetan blagi pad broja zaraženih i ukoliko se nastavi tendencija pada, tržni centri bi trebalo da počnu da rade od ponedeljka, izjavio epidemiolog Branislav Tiodorović.

Međutim, i dalje neće funkcionisati delovi ugostiteljskih objekata zatvorenog tipa unutar tržnih centara.

Od 19. aprila škole bi trebalo da funkcionišu kao ranije. Na lokalnom nivou ukoliko je epidemiološka situacija loša, moguće opredeljenje za onlajn nastavu“ rekao je on.

***

Dušan Popadić, profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, rekao je da se oko AstraZeneke diže nepotrebna panika, da je veoma mala incidencija kad je u pitanju ta vakcina i prenosi da je prijavljeno 160-170 tromboembolijskih događaja na 23 miliona ljudi. Profesor je naveo da je od oko 5.000 umrlih od koronavirusa u Srbiji barem 2.000 preminulo zbog tromboembolijskih događaja koje je izazvao kovid-19.

***

U Domu zdravlja Umka vakcinisan je 500.000. Beograđanin, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Prema njegovim rečima, do sada je vakcinisan svaki treći, a revakcinisan svaki četvrti Beograđanin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare