Branislav Tiodorović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Poslednjih dana je primetan blagi pad broja zaraženih i ukoliko se nastavi tendencija pada, tržni centri bi trebalo da počnu da rade od ponedeljka, izjavio epidemiolog Branislav Tiodorović.

Međutim, i dalje neće funkcionisati delovi ugostiteljskih objekata zatvorenog tipa unutar tržnih centara.

„Od 19. aprila škole bi trebalo da funkcionišu kao ranije. Na lokalnom nivou ukoliko je epidemiološka situacija loša, moguće opredeljenje za onlajn nastavu“ rekao je on.

Ako se, prema njegovim rečima, nastavi trend pada na nekoj od narednih sednica raspravljaće se i o radu zatvorenih delova ugostiteljskih objekata.

„Mi smo ovoga trenutka možda najbolji u Evropi po broju i vrstama vakcina, kao i po broju građana koji su shvatili koliko je to važno. Ukoliko sve bude išlo po planu za mesec i po do dva mogli bismo da stignemo do kolektivnog imuniteta“ istakao je on.

Poslednja dva-tri dana, kako je naveo,  odziv na vakcinaciju odličan.

„Mi smo ovoga trenutka možda najbolji u Evropi po broju i vrstama vakcina, kao i po broju građana koji su shvatili koliko je to važno“ naglasio je on.

Tiodorović je komentarisao i prisustvo državnih funkcionera na proslavama u zatvorenom prostoru, čije održavanje zabranjeno.

„Svaki član Kriznog štaba mora da se ponaša u skladu sa onim što odlučujemo svi zajedno. Važna je svačija individualna odgovornost, da budemo primer kako da se ponašamo“ naveo je Tiodorović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar