Grafika: Slađana Đermanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 3.625 zaraženih koronavirusom, a preminula je 41 osoba. Testirano je 16.055 osoba, a na respiratorima je 265 pacijenata.

***

Tokom jučarašnjeg dana u Srbiji je evidentirano još 3.615 zaraženih koronavirusom, a preminule su 42 osobe. Testirane su 15.904 osobe, a na respiratorima je 267 pacijenata.

***

U Srbiji je od početka pandmeije, prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta, od posledica zaraze koronavirusom preminulo 117 medicinara najrazličitijih profila i specijalnosti. Na tom spisku su i lekari u penziji, farmaceuti, zubari, ima ih svih uzrasta, a najmlađi je imao svega 32 godine.

***

Pedijatar i pulmolog u beogradskom Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ Zorica Živković izjavila je danas da su toj ustanovi leči 25 adolescenata i dece zaraženo koronavirusom, a najmlađi pacijent je dete rođeno pre osam dana.

***

Preminuo je doktor Milorad Mitković (71), poznati niški akademik, ortopedski hirurg UKC Niš u penziji i profesor hirurgije na Medicinskom fakultetu niškog Univerziteta, potvrđeno je portalu Nova.rs. On se u niškom Kliničkom centru lečio od posledica koronavirusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar