Foto: Arhiva

Nakon što je Goran Vesić izjavio da će problem vodosnabdevanja u Mladenovcu biti rešen do 2025. godine, oglasili su se u građani ove opštine i poručili da je ovakva izjava neprimerena i neodgovorna, te da ona kratkoročno ne rešava problem.

„Podavalska naselja beogradskih opština Grocka i Mladenovac bez vode su i više od 12 sati dnevno. Cisterne sa vodom raspoređuju se po prioritetu, a zbog nenamenskog trošenja, kako tvrde nadležni, potrošnja je veća dva do tri puta. Izgradnjom vodovoda Makiš–Mladenovac, problem snabdevanja vodom biće rešen najkasnije do 2025. godine“, kazao je jutros za RTS zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Građanin Mladenovca Stevan Vlajić rekao je u izjavi za Nova.rs da je izjava Vesića neprimerena i da ona nije u skladu sa situacijom u kojom se nalazi građani Mladenovca, koji protestuju na ulicama jer danima nemaju vodu.

„Neko može da veruje ili ne veruje u ovakve izjave zamenika gradonačelnika, ali je činjenica da mi nemamo vodu i da očigledno ovakvog izjavom kratkoročno neće biti rešen problem. Mi smo na ulicama, a Vesić nudi rešenje za 2025. godinu. To je neodgovorno“, rekao je Vlajić u izjavi za Nova.rs.

Vlajić poručuje da Vesić zajedno sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem treba da dođe u Mladenovac, kako bi se postiglo rešenje.

„Oni treba da dođu u Mladenovac da se reši ovaj problem. Mi ćemo napraviti našu delegaciju za pregovore i pozivamo ih da dođu. Dok se dugoročno ne reši problem vodosnabdevanja, tražimo 50 cisterni vode svakog dana u Mladenovcu. Ukoliko naši zahtevi za razgovorom ne budu urodili plodom, te ukoliko ne sednemo da pregovaramo, ponovo ćemo blokirati put, a može se očekivati i dalja radikalizacija protesta“, zaključio je Vlajić.

Građani Mladenovcu u utorak ujutru ponovo su se okupili kako bi zatražili odgovore nadležnih organa, ali prema njihovim rečima i dalje nisu dobili nikakve odgovore.

„Prvo su hteli razgovor, da se upisuju oni koji nemaju vodu, pa je onda bio problem što je neko u bermudama, a onda je rečeno da ne niko ne može da uđe u zgradu opštine. Pozivamo nadležne u Mladenovcu da obaveste gradonačelnika (i zamenika gradonačelnika) i da predlože termin sastanka koji će se održati najkasnije do vieknda. Na sastanku bi sa jedne strane bili predsednik opštine, direktor JKP-a, gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, a sa druge strane pet građana koji će predstavljati nezadovoljne Mladenovčane“, najavljeno je u saopštenju građana koje je dostavljeno našoj redakciji.

Mladenovčani poručuju da ukoliko se ne budu ispunili zahtevi, ili ukoliko se ne zakaže sastanak, može se očekivati nova blokada saobraćaja u nedelju 4. jula od 18 sati.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar