Foto: Printscreen N1

Kod zaposlenog u jednom od sektora u Ministarstvu finansija su se javili simptomi koronavirusa, kao što je povišena temperatura, tako da je on odmah udaljen sa posla, a sva druga lica koja su bila u kontaktu sa njim se nalaze u samoizolaciji i upućeni su da se jave u svoj dom zdravlja, odgovorilo je Ministarstvo finansija na pitanje Nova.rs da li je tačno da jedan od njihovih zaposlenih pozitivan na ovaj virus.

„Nakon što se zaposleni javio lekarima, uradjen mu je i test na koronavirus, koji je pozitivan. Trenutno se oseća dobro, s obzirom na to da su mu se svi simptomi virusa povukli“, navode u Ministarstvu finansija.

Time su potvrđene informacije koje je Nova.rs već objavila. 

Međutim, za razliku od našeg izvora koji tvrdi da prostor nije dezinfikovan, u ministastvu tvrde – drugačije.

„U skladu sa Merama za suzbijanje i zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19 i Instrukcijom o organizaciji radnih procesa u organima državne uprave  i službi Vlade u primeni mera zaštite od zarazne bolesti Covid-19 nakon ukidanja vanrednog stanja, u Ministarstvu finansija se redovno dezinfikuje radni prostor i oprema koju koriste zaposleni, postavljene su dezobarijere na svim ulazima u zgradu, a poseban higijenski tretman se obavlja u zajedničkim prostorijama kao što su kuhinja, toaleti i hodnici. Takođe, svim zaposlenima se od početka uvodjenja vanrednog stanja svakodnevno meri telesna temperatura pri ulasku u zgradu. Dakle, Ministarstvo finansija postupa prema instrukcijama o epidemiološkom nadzoru“, rečeno je za Nova.rs u ovom ministarstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)