Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia, Vladislav Mitić

Univerzitetska profesorka u penziji Srbijanka Turajlić je preminula je 25. septembra, na putu za Korziku, gde je trebalo da bude na moru sa članovima porodice.

Njena ćerka Mila Turajlić navela je da je Srbijanka u nedelju, 25. septembra, krenula iz hotela u gradiću Livorno u Italiji na trajekt za Korziku.

„Iz Beograda je krenula kolima, uzbuđena što će provesti nedelju dana sa Nevom i sa mnom na moru. Napuštajući hotel, sela je da popije jutarnju kafu, zatvorila oči i napustila nas“, navela je Mila Turajlić.

„Kako na nju i liči, spakovana i spremna za put. Radujući se avanturi koja je čeka. I spokojna u znanju da nas je naučila da putujemo kroz život. Vidimo se na drugoj strani svega. Tvoje Nina, Mila i Neva“, dodala je još Mila.

Profesorka Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić preminula je iznenada u 76. godini.

Ona je bila penzionisani vanredni profesor sa Katedre za Signale i sisteme Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Krajem devedesetih bila je aktivan član Narodnog pokreta Otpor. Dobitnica je nagrade „Osvajanje slobode“ za 2009. godinu, koju dodeljuje Fond Maja Maršićević Tasić za doprinos pobedi demokratije u Srbiji.

Bila je i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvete i sporta od 2001. do 2004.

****

BONUS VIDEO – Kako je govorila Srbijanka Turajlić: Zapadna civilizacija puca zbog laganja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare