Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

"U krugu Kliničkog centra Srbije, niče bespravna garaža od 22.000 m2 investicione vrednosti oko pet miliona evra. Po sredi je javno-privatno partnerstvo sa fantomskom firmom sa Sejšela koja je registrovana u APR-u, nakon dobijanja lokacijskih uslova za sam objekat. Garaža je sada spremna za upotrebu iako je bespravno izgrađena", navodi za Nova.rs Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka.

„Ovaj divlji objekat, koji je ministarstvo zdravlja sa nekom fantomskom firmom izgradilo na tlu Kliničkog centra Srbije, će koristiti da se u privatne džepove slije ogromna količina novca, jer je projekcija da će investicija biti isplaćena već za godinu i po dana. Naravno, ovaj profit će im obezbediti bolesnici i njihova rodbina koja će zbog ukidanja parkinga u okolnim ulicama morati da plaća skupu cenu privatnog parkinga“, rekao je Miketić i dodao:

„Pored ministra Lončara koji je dužan da odgovori na pitanja javnosti povodom ovog koruptivnog skandala, pozivamo i Tomislava Momirovića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije da odmah uputi dopis gradjevinskoj inspekciji da hitno izadje na teren, konstatuje činjenično stanje (veličinu objekta, stepen završenosti i sl.) i da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti koje se odnose na bespravne objekte, uključujući podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lica. Ukoliko to ne urade, pravni tim Ekološkog ustanka i Akcije će podneti krivične prijave protiv nadležnih, napominjući da smo u posedu dokumenata koja potvrđuju ovu mafijašku otimačinu javnih dobara i plansku korupciju“, rekao je Miketić .

Član Ekološkog ustanka ističe da je ovo samo jedan u nizu „skandala vezan za parkirališta u Beogradu“.

„Ukidaju se parking mesta za stanare i građane, ‘oko sokolovo’ patrolira ulicama i štancuje kazne te se svi građani upućuju u privatne garaže njihovih pajtosa. Beograd su isparcelisali kao svoj plen tako da parking mafija planira dugoročno finansiranje preko bezbroj automobila koji se moraju kretati gradom jer su javni prevoz uništili. Takva situacija je u Beogradu na vodi, ali će tako biti i sa privtanom glavnom autobuskom stanicom, privatnom železničkom stanicom i redom“, podvukao je on.

Miketić kaže da će Beograđani imati priliku da u aprilu prekinu ovaj saobraćajni haos.

„Potom nam sleduje da sa građanima zajedno usvoje nova planska dokumenta, hitno proširi mreža javnog prevoza i izgrade nekolicine manjih javnih parkirališta po strategiji stručnijih ljudi koji će zastupati javni a ne profiterski interes“, zaključio je Miketić.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja raspisalo javni poziv za dodelu koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, održavanje i upravljanje tri objekta garaže sa helidromom u okviru kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Vrednost ukupnog projekta, izgradnje sve tri garaže je 3,33 milijarde dinara, odnosno 28,4 mil evra. Za „Resavsku“ je predviđeno 639 parking mesta.

Bonus video: Đorđe Miketić o gradovima u kojima su najavljene blokade

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare