Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Ministarka rudarstva i energetike izjavila je da protesti nemaju nikakve veze sa životnom sredinom niti sa Zakonom o referendumu i Zakonom o eksproprijaciji, već su organizovani protiv Vlade i predsednika Republike, saopšteno je iz Ministarstva.

Ona je za TV Prva rekla da Zakon o eksproprijaciji treba da ubrza radove na infrastrukturnim projektima od javnog interesa i da izmene tog zakona nemaju nikakve veze sa projektom „Jadar“.

„Osnovni razlog za protest jeste pokušaj promene vlasti bez izbora, a ne životna sredina. Izmene zakona o eksproprijaciji nemaju nikakve veze sa Rio Tintom, već je trebalo da ubrzaju sve postupke na infrastrukturnim radovima od javnog interesa. Nikada nije bilo, niti će biti, oduzimanja zemlje, nije to nacionalizacija ’45. godine“, rekla je ona.

Zorana Mihajlović je dodala da je slična situacija bila sa izgradnjom auto-puta i hrasta koji je posečen, a da je u većini slučajeva suština povećanje cene koju građani žele da dobiju.

Ona je istakla da razgovori predsednika Vučića sa meštanima u Gornjim Nedeljicama pokazuju spremnost da se pronađe rešenje.

„Istovremeno, slušamo nove zahteve da se traži zakon o zabrani rudnika u Jadru. Šta je sledeće, zabrana svih rudnika i fabrika? Da li je sledeća zabrana industrije, kompletne privrede, zabrana razvoja“, upitala je Zorana Mihajlović.

Bonus video: Mihajlović – Nema odluke o litijumu bez studije i referenduma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar