Foto: N1

Meštani Popučke danas su blokirali radove na brzoj saobraćajnici Valjevo–Iverak–Nepričava zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.

Građani kažu da je prekršen nedavni dogovor sa predstavnicima grada i preduzećem “Srbija putevi“.

A dogovor je bio – da se ne ulazi u privatne posede dok se sa građanima ne postigne dogovor o ceni zemljišta i objekata.

„Jetrva me je zvala i kaže u tvoj posed je ušao bager, ja sam bila u kući, niko mi se nije javio, niko me nije obavestio, ni opština ni ti ljudi… došla sam, ali on je već ušao i rekao da mu je firma za koju radi rekla da danas dođe ovde i da krenu sa radovima“, kaže jedna meštanka.

Foto: N1

Drugi meštanin poručuje „to što misle da uzmu zemlju za 500 evra, ovu zemlju neće da uzmu za 500 evra. Kuće što misle da nam plate ovako mizerno, pa nismo mi slepci. Lepo smo rekli u opštini da ne pokušavaju da ulaze, da ćemo braniti dok se ne reši sve“.

„Šta reći više, ovo je otimanje. Ako nam vi novinari ne pomognete, niko nam više pomoći neće. A ova kuća ima 212 kvadrata, njihovi procenitelji su je smanjili, ja razumem da sve može da se smanji, ali kuća ne znam kako može da se smanji“, kazao je drugi meštanin.

Inače, brza valjevska saobraćajnica, treba da poveže Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare