Foto: TANJUG /ANDRIJA VUKELIC

Uz trubače i muziku, obučeni u majice sa oznakama odeljenja kojima pripadaju, maturanti Ugostiteljsko turističke škole proslavili su danas poslednji dan škole u centru Beograda.

Na Topličinom vencu, vidno raspoloženi, maturanti su zaigrali kolo i pevali, između ostalog, pesme kao što je „Ðurđevdan“ i „Nesanica“.

Sa njima su se radovali i njihovi stariji sugrađani koji su ih pozdravljali i cestitali im početak novog poglavlja u životu, a uz trubace su zaigali i strani turisti koji su se zatekli u tom trenutku.

Povezane vesti:

Među maturantima ima i onih kojima nije žao što im se završava srednjoškolsko obrazovanje.

Ipak, većina već sa setom gleda na vreme provedeno u školskim klupama, a jedan od maturanata, uz osmeh, priča da bi voleo da obnovi godinu, kako bi sve dogodovštine koje je doživeo sa svojim društvom ponovio.

„Mnogo nam je žao sto završavamo školovanje iako će mnogi reći da im to nije bitno“ dodao je on u razgovoru sa ekipom Tanjuga.

Razredni starešina Milica Stamenković kroz suze je poručila da joj je drago što učenici završavaju srednju školu, napominjući da je posebno emotivno vezana za njih pošto joj je to prva generacija koju je predvodila.

„Volim ih, neće imati ko da im dosađuje da donesu opravdanja, da idu hrabro kroz život, da se ne osvrću, da gaze napred, da uče, da ulažu u svoje znanje i u sebe“, posavetovala je Stamenković maturante ukazujući im na sve izazove koji su pred njima i na to da iza sebe ostavljaju najbezbrižnije doba života.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar