Dušan Mašić Foto: N1

Novinar Dušan Mašić izjavio je u Novom danu da je "većina medija postala propagandna mašinerija". "Nikad više medija, nikad manje novinara i nikad manje posla za novinare. Izveštavati o tome da neko radi svoj posao nije novinarstvo, novinarstvo je kad tražite odgovore na pitanja koja muče obične ljude i pomoć da do tih odgovora dođu", kaže Mašić.

Prema njegovim rečima, „novine više retko ko i čita“.

„Svi koji se informišu, informišu se na drugačiji način. U zavisnosti od toga šta gledate, dobićete različite poruke“, kaže.

Govoreći o Izveštaju Evropske komisije, kaže da odgovor predsednika može da bude jedino „pa šta“ i „ajd’ da vidimo šta ćete da nam uradite“.

„Ušli smo u jednu matricu gde živimo Dan mrmota, gde se svake godine ponavlja isti izveštaj, a jedna grupa ljudi od toga ima korist“, kaže on.

Suština se, kaže on, vrti oko toga gde smo mi u ovom svetu,

„EU zanima samo par stvari – da li će biti rata na Kosovu, da li će biti rata u Bosni, pitanje migranata… Dok god oni dobijaju pozitivne odgovore na to što njih zanima, oni nemaju nijedan razlog da menjaju sistem koji ovde postoji“, kaže Mašić. Ističe da je ključ u fer izborima.

„Mi nemamo izbore, naši izbori su kao što je Dafiment bila banka, ali nije, to je prevara“, kaže.

Prema njegovim rečima, „vlast odbacuje kritike koje stižu iz Evrope, ali lepo prihvata pare koje stižu iz Evrope“.

Govoreći o imenovanju Ane Brnabić za mandatara, kaže da „bilo koga drugog da je Vučić postavio za mandatara, ta osoba bi mogla da se tumači kao broj 2 u SNS“.

„A svi znaju da Brnabić to ne može da bude“, kaže Mašić.

Komentarišući situaciju u Šapcu, kaže da mu je žao što Nebojša Zelenović, „kada je trebalo da donese pravu odluku, nije je doneo“.

„I što je izašao na izbore. Ovo je stranka koja uzima svaku ćeliju, od mesne zajednice, mehanizmi koje koriste… Da li je neko mogao da pomisli da neće Šabac i Paraćin“, kaže.

Kako je rekao, „većina medija postala propagandna mašinerija“.

„Nikad više medija, nikad manje novinara i nikad manje posla za novinare. Izveštavati o tome da neko radi svoj posao nije novinarstvo, novinarstvo je kad tražite odgovore na pitanja koja muče obične ljude i pomoć da do tih odgovora dođu“, kaže Mašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar