Dušan Mašić Foto:Nova S

Gost emisije "Među nama" bio je novinar Dušan Mašić koji je, komentarišući odugovlačenje izbora vlade, rekao da je, na žalost, potpuno nebitno ko će biti premijer, kada će biti, koliko će ministara biti ili ko će biti ministar jer je taj proces od samog početka potpuno obesmišljen.

Na pitanje ko bi po njemu mogao da bude sada premijer s obzirom da je danas Miloš Vučević, jedan od kandidata za premijera, ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada, Mašić je rekao da bi on „tipovao na Anu Brnabić“.

„Na žalost potpuno je nebitno ko će biti premijer, kada će biti, koliko će ministara biti ili ko će biti ministar, jednostavno sve u ovom procesu je obesmišljeno od samog početka i mi sada na dnevnom nivou igramo igru koja nam je namenjena od čoveka koji upravlja svime i koji pokušava na neki način da pošalje poruku da ništa drugo nije bitno osim toga šta on odluči i kada odluči“, rekao je Mašić.

Prema njegovom mišljenju, parlament odavno nema svoju svrhu i sve može da funkcioniše i bez vlade i  bez skupštine, a jedino je bitno „koga će Vučić videti kog dana“.

Smatra da postoje neki objektivni razlozi zbog kojih Vučić nije želeo da do sada sastavi novu Vladu Srbije.

„Dobar deo ljudi smatra da je ovo samo razvlačenje, ali postoje neke objektivne stvari kao što je korona. Pored toga Vučić je sačekao sastanak u Vašingtonu, a sa druge strane mora da donese odluku koliko će ta nova vlada trajati, odnosno, da li će  2022. ići samo na predsedničke i beogradske izbore ili će raspisati i parlamentarne izbore“, objasnio je Mašić.

Vučić bi, kako kaže, voleo da napravi koncentacionu vladu od svih stranaka koje su prošle u parlament, ali to mu ne ide na ruku zbog Evrope koja ne gleda blagonaklono na jednopartijske sisteme u kojima nema opozicije.

„Već smo kažnjeni sa godinu dana neotvaranja poglavlja“, upozorio je Mašić.

O čemu je sve još govorio Dušan Mašić pogledajte u video prilogu:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare