Foto:Medija centar Beograd

Profesorka na FDU Ana Maritnoli, komentarišući obrazloženje odluke REM-a da produži dozvolu za nacionalnu frekvenciju Pinku, B92, Prvoj i Hepiju, kaže da su te televizije dobile dozvolu baš zato što su tako radile kao što su radile, a da je neverovatna činjenica to što je REM zanemario čak i svoje analize tih televizija i to što su ustanovili da je svaka od njih kršila odredbe. Kaže da svaka rečenica u šturom saopštenju REM-a ne odgovara onome što je stanje u realnosti.

„Osnovni utisak mi je bio – ako je mogao REM nečim više da nas iznenadi od onoga kad smo dobili rezultate, to je ovakvo saopštenje, koje je šturo i u kom zapravo svaka rečenica ne odgovara onome što je stanje u realnosti i to je nešto što je najveći utisak ostavilo“, kaže Martinoli, podsećajući da na sajtu stoji da će detaljnije obrazloženje tek biti objavljeno. Pretpostavlja da ćemo iz tog detaljnijeg obrazloženja moći da saznamo detaljnije kakvi su bili programski elaborati, piše N1.

Martinoli kaže da televizije koje su dobile dozvole za još osam godina – dobile su ih zbog toga što su radile tako kako su radile.

PROČITAJTE JOŠ

„Činjenica je da je REM zanemario sve ono do čega je sam došao u svojim analizama tržišta i praćenjima tih emitera je zapravo potpuno neverovatna. Dakle, radili ste analizu, pratili ste tih osam godina šta su te četiri komercijalne televizije radile, ustanovili ste da je svaka od njih kršila odredbe, što bi u nekom normalnom sistemu bilo dovoljno da možda ne automatski oduzmu dozvolu, već da je ospore, i u svakom slučaju da se u nekom ovakvom procesu uzmu u obzir, posebno kad se uzme u obzir konkurencija, jer je bilo 14 televizija“, naglašava ona.

Martinoli navodi da se ne mogu očekivati neke promene tih televizija, „možda neke male, „kozmetičke“, sitne programske intervencije ne bi li se neke vrste programa pojavile…“

Opširnije čitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO: Judita Poović o REM 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar