Marko Stojanović Foto:Privatna arhiva

Porodica Marka Stojanovića (30), mladića iz Svilajnca koji je u petak preminuo posle komplikacija prilikom kolonoskopskog pregleda u Čupriji, još ne može da zakaže njegovu sahranu, jer je telo poslato na obdukciju, saznaje Nova.rs od izvora bliskog porodici.

,,Svi u porodici su slomljeni zbog tragedije, sada čekaju da im iz Beograda jave kada će biti završena obdukcija, pa da mogu Marka da isprate na večni počinak’’, rekao nam je izvor blizak ovoj porodici, koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet.

On kaže i da je porodici nezvanično saopšteno, da će obdukcija biti završena ‘’možda u sredu ili četvrtak’’.

Marko Stojanović, preminuo je u petak 28. oktobra na intenzivnoj nezi u beogradskom Univerzitetskom kliničkom centru.

Lekari su se pet dana borili za njegov život, nakon što je upao u komu posle kolonoskopskog pregleda koji je urađen u ponedeljak 24. oktobra u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Prema ranijim izjavama Markove supruge, njemu su lekari probušili debelo i tanko crevo, posle čega je hitno prebačen na hirurgiju, a tamo se,  kako je rekla, sitacija dodatno zakomplikovala jer su mu probušili i plućno krilo.

Marko je iz ćuprijske bolnice, u kritičnom stanju, hitno prebačen u Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu, gde su ga lekari, prema tvrdnjama supruge, tri puta reanimirali. Zbog ozbiljnosti povreda i životne ugroženosti Marko je na dalje lečenje upućen u Beograd, gde je nažalost i preminuo.

Vreme i mesto sahrane, porodica će tek saopštiti, a tačan uzrok Markove smrti biće poznat posle obdukcije.

BONUS VIDEO: Desetine pacijenata DZ Palilula žrtve manipulacije dijagnozama zarad kliničkog istraživanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar