Marko Stojanović Foto:Privatna arhiva

Marko Stojanović (30), koji je preminuo nakon grube lekarske greške u bolnici u Ćupriji, biće sahananjen sutra na gradskom groblju u Svilajncu u 13 sati, potvrđeno je za Nova.rs.

Marko je imao roditelje i starijeg brata, a iza njega ostala je supruga Nikolina i petnaestomesečni sin i ćerka (10) iz prvog braka.

Podsetimo, Marko Stojanović (30) iz Svilajnca je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled koji se iskomplikovao u bolnici u Ćupriji, a potom je prebačen u UKC Kragujevac, da bi pet dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Pet dana Marko je ležao u komi, dok su se lekari borili za njegov život, ali su komplikacije nažalost bile kobne.

U Opštoj bolnici u Ćupriji prošle nedelje pokrenut je postupak vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga, a jutros je u ovu bolnicu stigla inspekcija Ministarstva zdravlja.

Naime, gastroenterolog Goran Gajić, koji je Marku radio kolonoskopiju, kada mu je probušio creva, je rođeni brat doktora Slobodana Gajića, direktora Opšte bolnice u Ćupriji, koji na pozive naše redakcije ne odgovara, a nadamo se da zbog porodičnih veza, lekari koji se sumnjiče za smrt pacijenta, neće imati protekcije.

Markova porodica najavila je da će zbog nesavesnog lečenja i stručne greške, tužiti bolnicu i lekare u Ćupriiji.

Inspekcija Ministarstva zdravlja je juče ušla u Opštu bolnicu u Ćupriji, saznaje Nova.rs. Zdravstveni inspektori će tokom narednih dana sprovesti kontrolu i proveru stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga u slučaju pacijenta ove ustanove Marka Stojanovića (30), koji je preminuo nakon komplikacija prilikom kolonoskopskog pregleda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar