Marinović, Panić i Golubović: Lažiranje podataka bez posledica

Društvo 25. jun. 202020:52
Podeli:
Rade Panić, Katarina Golubović i Milan Marinović Foto:Nova S

Gosti emisije "Među nama" poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović, Rade Panić iz Sindikata lekara i farmaceuta i Katarina Golubović iz JUKOM-a govorili su o lažiranju podataka o umrlima od koronavirusa i da li iko može da odgovara za obmanjivanje javnosti.

Na pitanje kako komentarišu podatke o većem broju umrlih od koronavirusa nego što je zvanično prikazano, a koje je izneo BIRN, Marinović je rekao da to nije previše prijatno, ali bez obzira da li su te informacije tačne ili nisu kada se takve plasiraju i kada se dođe do informacije da je broj veći od onoga koji je zvaničan, to može da onespokoji svakog građanina.

Katarina Golubović iz JUKOM-a rekla je da se nakon te informacije osećala iznevereno obzirom da je verovala da Krizni štab radi po savesti i na osnovu jasnih informacija koje prezentuje građanima zbog čeka su se oni ponašali 52 dana onako kako su se ponašali i nisu postavili mnoga pitanja.

„Mislim da sama činjenica da doktor danas nosi masku, ja na pola, a poverenik je skinuo je dovoljna da prikaže stanje koje se zapravo ovakvim informacijama i dezinformacijama stvara kod građana“, rekla je Golubović.

Rade Panić iz Sindikata lekara i farmaceuta rekao je da se osećao zahvalno BIRN-u na objavljenim informacijama.

Reagujući na izjavu epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona da je izveštaj BIRN-a napad na sve lekare, on je rekao da je to ono što se dešava na svim društvenim mrežama, a u životu nema odgovornosti onih koji su krivi za ovo što se dešava a  dešava se uspon epidemije u celoj Srbiji.

“ Više ne možemo znati gde se nalaze ti pacijenti, odnosno gde su zaraženi, svuda su oko nas, svako od nas zna nekoga ko je oboleo što u onom prvom delu nije bilo tako, dakle možemo da diskutujemo o ovim podacima“, rekao je Panić.

O čemu su još govorili Milan Marinović, Rade Panić i Katarina Golubović pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar