Mapa, protest, ekološki ustanak, ekološki protest Grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Veliki protest građana zakazan je za danas od 14 sati, a pored Gazele i Mostarske petlje biće blokirani i Pančevački i Pupinov most, Ibarska magistrala i druge lokacije, saopštio je "Ekološki ustanak".

„Ekološki ustanak“ objavio je da su poznate lokacije koje će biti blokirane, a među njima na spisku su Mostarska petlja i Gazela iz više pravaca, Pančevački put, Pupinov most u Zemunu.

Biće blokirani i putevi Ibarska magistrala kod Barajeva i Preljine, Kruševac – Pojate, Valjevo put ka Loznici, Požega – Kosjerić (Pesak), KG-JA Kapija Levča na Raklju, Šabac – Sokina kafana, Novi Sad – Varadinska duga, Lazarevac – Očage, Kragujevac – kod Balkana, Gornji Milanovac – obilaznica, Bačka Palanka i još drugih lokacija.

„Ekološki ustanak“ napominje da građani mogu na njihov mejl da pošalju nove lokacije koje će biti blokirane.

Pokret „Kreni-promeni“ najavio je za danas od 14 sati blokadu centralnog beogradskog mosta „Gazela“, a pored ovog mosta biće blokirana i Mostarska petlja. Kako Nova.rs saznaje, blokada puteva biće na više lokacija u Srbiji, a protest će biti organizovan i u Loznici, Valjevu, Jagodini, Novom Sadu i drugim gradovima.

Plan organizatora jeste da se blokiraju najveće saobraćajnice i tako iskaže nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i već konstantnoj temi poput dolaska firme Rio Tinto.

 

Organizatori su ostavili mogućnost da određene lokacije budu iznenada blokirane, pa se pretpostavlja da navedene lokacije neće biti jedine koje će biti ispunjene građanima.

Mapa protesta u Srbiji

„Ekološki ustanak“ najavio je da će se oni okupiti ispred Palate pravde u 13 časova odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

Bonus video: Vranje SNS autobusi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare