Foto: Kreni Promeni

Pokret "Kreni promeni" najavio je za danas u 14 sati blokadu centralnog beogradskog mosta "Gazela", potvrđeno je za naš portal iz ove organizacije. "Ekološki ustanak" najavio je i blokadu Mostarske petlje u Beogradu.

Inače, kako Nova.rs saznaje, blokada puteva biće na više lokacija u Srbiji. Među gradovima gde se ona planira su Beograd, Loznica, Valjevo i Jagodina…

Prema našim saznanjima, plan je da se blokiraju najveće saobraćajnice u našoj zemlji. Dok će neki putevi biti blokirani iznenada, na nekim deonicama će ljudi biti pozvani ranije da se okupe.

U Beogradu planira se blokada Gazele u 14 časova, a iz „Ekološkog ustanka“ najavili su da će blokirati Mostarsku petlju.

„Danas sa svih strana dolazimo peške na Gazelu. Raštrkani“, najavio je Savo Manojlović iz „Kreni promeni“ na društvenim mrežama.

„Ekološki ustanak“ je najavio da će se oni okupiti ispred Palate pravde u 13 časova odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

„Pozivamo partnerkse organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije. Srećna ti blokada, Srbijo“, poručuju iz „Ekološkog ustanka“.

Podsećamo, organizacija „Kreni – Promeni“ pokrenula je peticiju protiv Zakona o referendumu i projekta „Rio Tinta“ i najavila da će ukoliko Skupština usvoji zakon organizovati blokadu auto puta. To se i desilo. Savo Manojlović iz organizacije „Kreni promeni“ u razgovoru za Novu, na pitanje šta očekuje od vlasti, je ranije poručio „Da odustanu“.

BONUS VIDEO: Protest protiv Zakona o referendumu i eksproprijaciji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare