Grafika koronavirus presek na danasnji dan
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 77 slučajeva koronavirusa, a preminule su još 3 osobe.

Testirano je 6.960 građana, a na respiratorima su 3 pacijenata.

 

U Srbiji je juče evidentirano još 110 slučajeva koronavirusa, a preminule su još 3 osobe. Testirano je biloo 8.405 građana, a na respiratorima je 8 pacijenata.

 

***

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da tokom leta ne očekuje neke nove mere, već samo razgovore o njihovom sprovođenju i eventualnim sankcijama. On je, gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S „Probudi se“ napomenuo da masovna okupljana, poput Egzita, jesu rizik, posebno za one koji nisu vakcinisani.

***

Direktorka KBC „Bežanijska kosa“ Marija Zdravković izjavila je za RTS da je kovid-19 sistemska bolest koja pogađa sve organe i da je tromboza neminovna. Kaže da strahuje od novog talasa, pre svega zbog ljudi koji ne žele da se vakcinišu.

***

Oko 55 odsto punoletnih građana Srbije su se vakcinisali, prijavili za vakcinaciju ili će to sigurno učiniti u narednom periodu, dok sedam odsto navodi da se neće vakcinisati, pokazalo je istraživanje koje su sproveli kompanija Ipsos i Laboratorija za istraživanja individualnih razlika Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare