Pravnica Sofija Mandić ocenila je da je sinoćnji upad policije u kompanijju D Express predstavlja "još jednu zloupotrebu sistema kakvu vidimo i u gradskoj izbornoj komisiji i na mnogim drugim mestima".

Kompanija D Express posluje u okviru United grupe.

„Za sada možemo da kažemo da to nije u skladu sa zakonom. Nisam sigurna šta stoji iza cele te akcije i zašto je to urađeno. Pretpostavljam da je to na relaciji Pošta-kuriri. Ono što mogu da kažem je da u svom svakodnevnom poslu vidimo da to dostavljanje preko Pošte stvara druge probleme, i to će uticati čak i na izborni proces“, ocenila je Mandić u emisiji N1 Studio Live.

Sofija Mandić Foto: Ivan Dinić/Nova

Podsećamo, u prostorije kompanije D Expresss sinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije i Poreska policija. Reporterka N1 sa lica mesta je javila da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Policajci koji su sinoć upali u prostorije D Expressa rekli su joj da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“.

Podsećamo da je sve počelo tako što su se u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Express“, u vlasništvu United grupe, i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“. To demantuju i radnici Pošte u štrajku. Ni D Express niti bilo koja druga privatna kompanija koja se bavi dostavom pošiljaka nema veze sa obustavom rada u Pošti, izjavio je radnik Pošte Stefan Mitrović pitajući koliko će koštati upad policije bez sudskog naloga u prostorije D Expressa kada tužba dođe na naplatu.

Čak – štajk poštara ne odgovara D Express-u ni ostalim kurirskim službama, navodi članica uprave ove kompanije. „Čak i da se svi mi udružimo ne možemo da preuzmemo broj pošiljaka koji je trenutno u zastoju zbog štrajka Pošte“, navodi.

Ekipa N1 pokušala je sinoć da priđe prostorijama i pitala je muškarca sa kačketom UKP-a za sudski nalog, ali je on našu reporterku pitao „ko ste vi?“.

United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar