“Počelo je da se oblači njihovo nebo, da im opada popularnost i sada divljaju, ne znaju šta rade”, kaže u razgovoru za Nova.rs poznati ekonomista Ljubomir Madžar, u osvrtu na sramotni i divljački upad policije, bez sudskog naloga, u prostorije kompanije “D Express”. Ovaj upad on ocenjuje kao frapantno kršenje zakona od strane države, koja traži “nekog trećeg” krivca za nezadovoljstvo, bes i protest zaposlenih u Pošti Srbije, iako je poznato da su za ovakvo stanje direktno krivi ljudi na vlasti i njihov čovek Zoran Đorđević.

“Ako ne postoji ozbiljan razlog za štrajk poštara, nema te privatne kompanije koja ga može organizovati i izazvati. Suština priče je da Pošta ne plaća svoje radnike kako treba, ne isplaćuju ljudima lične dohotke, ne ispunjavaju najavljena obećanja. Oni su razočarali svoje zaposlene. ‘Pogledaj dom svoj anđele i vidi šta si pogrešio i kako si postupao u nedavnoj prošlosti’”, poručuje Madžar.

Foto:N1

Državna vlast sada čini sve da za nedopustivo i nezakonito rukovođenje Poštama Srbije nađe „spoljnog“ krivca.

Pročitajte još:

“Evo sad odjednom nema nikakvih dokaza za to šta Pošta radi ljudima. To je jedan od slučajeva kad vlast i oni koji su oko nje, nastupaju sa tvrdnjama koje ne mogu biti dokazane. Policija je upala u prostorije kompanije i držali su zaposlene kao taoce, koji nisu mogli da odu kućama, a da nisu imali sudski nalog. Bez naloga ne sme da se ulazi u tuđe prostorije, pa to i mi laici znamo. Ovo je frapantno kršenje zakona od strane države i vlasti. Izem ti državu koja je protagonista u kršenju sopstvenih zakona. Ovim potezom su konačno pokazali da mogu da nas gaze kako hoće, samo da ‘speru’ krivicu sa sebe”, zaključuje Madžar.

Foto:N1

Međitum, ničija nije do zore gorela…

“Oni će se sami urušiti u te provalije koje su iskopali. Onaj koji živi od zla ne može tako dugo tako da opstane. Čuvaju se međusobno, a direktor Pošte je njihov čovek. Komfornije je da neko ‘treći’ odgovara za štrajk poštara, uvek će naći izmišljene krivce sa strane, pa nije im ovo prvi put. U pitanju je klasičan slučaj pristrasnog ponašanja prema onima koji su ‘naši’, za razliku od onih koji to nisu. Međutim, ako taj Đorđević nastavi ovako, moraće i njega da stave na tapet kao što su direktora EPS-a, koji je preterao, čak i za njihove standarde. Počelo je da se oblači njihovo nebo, da im opada popularnost, čim je Vučuć opet aktivirao Nikolića i udružio se sa Šešeljem. Ovakve akcije vlasti, kao ova sinoć, su znaci opadanja njihovog samopouzdanja, jer van svake pameti je da se ovako nešto dešava u državi koja drži do sebe”, kaže poznati ekonomista.

Ljubomir Madžar Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, u prostorije kompanije „D Express“ sinoć oko 20 časova upali su pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) i Poreske policije. Razlog upada su, prema rečima policije „određene neregularnosti u radu kompanije“. Naime, u pojedinim medijima pojavile su se optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“, a prethodno je čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da se poštari koji štrajkuju „bore za interese neke druge kompanije“.

***

BONUS VIDEO: Poštari štrajkom do svojih prava 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare