Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Osmaci danas nastavljaju polaganje male mature rešavanjem testova iz matematike. Polaganje se održava u matičnim školama i počinje u 09.00, a đaci bi zbog priprema trebalo da se pojave u 08.30.

Zbog korone mala matura se ove godine polaže pod nešto drugačijim uslovima, pa su za nastavnike obavezne maske i rukavice, a đacima se one preporučuju. U učioonicama ne bi trebalo da bude više od devet učenika.

Osmaci su juče polagali test iz srpskog, danas je na redu matematika, a sutra kombinovani test.

Na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testovima iz srpskog i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu. Privremene rezultate završnog ispita osnovne škole objaviće 23. juna, a žalbe na rezultate završnog ispita učenici mogu podneti u osnovnim školama 23. juna od 8.00 do 15.00 časova.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Učenici liste želja podnose u matičnim osnovnim školama 29. i 30. juna od 8.00 do 15.00 časova i one će biti objavljene 4. jula, kada đaci mogu da provere njihovu tačnost, dok će zvanične liste želja biti poznate 5. jula do 12.00 časova.

Zvanične rezultate raspodele kandidata po srednjim školama i obrazovnim profilima, odnosno po smerovima gimnazija objavljuje matična osnovna škola 7. jula, a kandidati će se upisati u srednje škole u koju su raspoređeni 08. i 09. jula od 8.00 do 15.00 časova.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar