Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

 Privremena bolnica u Areni danas će primiti prve pacijente, a u nju će biti prebačeni lakši pacijenti iz kovid bolnica "Dr Dragiša Mišović", Zvezdara, Zemun, Bežanijska kosa, i sa Infektivne klinike, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Sve kapacitete u kovid bolnicama u Beogradu smo popunili i morali smo da nađemo rešenje do sutra ujutru, jer će se sutra ujutru otvoriti Ortopedska bolnica “Banjica“ za kovid pacijente. Dogovorili smo se danas da pacijente koji su dobrog opšteg stanja iz kovid bolnica prebacimo u privremenu bolnicu“, rekao je Lončar.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On je dodao da će u pacijenti sa lakšom kliničkom slikom biti prebačeni u Arenu, kako bi oslobodili mesta u kovid bolnicama za teže pacijente koji se moraju zbrinuti tokom noći.

Lončar je naveo i da je iz Beograda noćas i jutros devetoro zaraženih prebačeno u bolnicu u Požarevcu, jer su kapaciteti u glavnom gradu popunjeni.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar je objasnio da će u kovid bolnicama u Beogradu danas biti oslobođeno 90 do 100 mesta, a ukoliko to ne bude dovoljno za noćas, pacijenti će biti zbrinjavani u Požarevcu, a spremna je i bolnica u Smederevu.

Već od sutra, kako je rekao, biće otvorena Ortopedska bolnica Banjica sa 320 mesta.

„Nama je najvažnije da svaki pacijent koji zahteva bolničko lečenje bude zbrinut“, naveo je ministar i apelovao na građane koji imaju simptome kovid infekcije da ne čekaju i da se jave lekaru za pomoć u kovid ambulantama doma zdravlja.

Ministar je naveo i da će sve zdravstvene ustanove u Srbiji danas dobiti osmu reviziju protokola o lečenju kovid pacijenata koju su uradili infektolozi.

„Sve zdravstvene ustanove u Srbiji dobiće danas Protokol kako se postupa i lečenju pacijenata. Želimo da svakom pacijentu u Srbiji pružimo iste šanse za lečenje i u Novom Pazaru, Nišu, Beogradu, Kraljevu, Čačku“, zaključio je on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare