Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ nr

Odgovarajući na onlajn pitanja novinara - zašto više nema novinara na redovnim konferencijama za štampu - ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je virus ušao u neke redakcije i da je stav bio da se spreči mogućnost širenja zaraze.

„Nalazimo se u nedelji u kojoj je mogućnost prenošenja infekcije najveća. S obzirom da se nalazimo u toj nedelji, s obzirom da je koronavirus ušao u pojedine novinske agencije, redakcije, i da ima obolelih, a da mi želimo da vodimo računa o svakom građaninu i svakom novinaru, stav je bio da sprečimo da dođe do mogućnosti da se proširi infekcija ili da se prenese infekcija“, rekao je ministar zdravlja.

Dr Predrag Kon je rekao da su epidemiolozi pitani za tu meru i da su dali saglasnost.

Razlog jeste taj da se pojavljuje po raznim redakcijama, saznajemo za tu situaciju – to je bio razlog da se pristane na onlajn. Nije se nešto mnogo dubiozno o tome razmišljalo, iskreno rečeno. To se radi u drugim zemljama, tako da nismo videli nikakav problem u tome. Što se mene lično tiče, to i može i ne mora. Nikad čovek ne može da se seti šta sve može da se politizira, pa sam onda, možda, dao saglasnost bez nekog ozbiljnijeg razmišljanja“, rekao je Kon.