Foto:Nova.rs

Lekarska komora Srbije apelovala je danas na pojedince koji nisu zdravstveni radnici, a koji sve češće istupaju javno, da se ne predstavljaju zaštitnicima zdravstvenih radnika u cilju sopstvene promocije.

Kako kažu, Lekarska komora Srbije će zajedno sa relevantnim institucijama uraditi analize svakog pojedinačnog slučaja smrti lekara tokom epidemije virusa korona.

U saopštenju navode da su hiljade zdravstvenih radnika još u crvenim zonama i bore se za svakog pacijenta koji im stigne, ne pitajući se koje je vere, nacije ili političke opcije i opredeljenja.

„Mnogi koji javno istupaju su bili lečeni i izlečeni u našim zdravstvenim ustanovama od strane tih istih lekara i sestara i od njih očekujemo da ispričaju kako zdravstveni sistem funkcioniše i kakav je odnos medicinskih radnika prema pacijentima“, kažu u LKS.

Navode da će insistirati da i kada infekcija bude završena, ne budu zaboravljeni zdravstveni radnici koji su podneli ogroman teret.

„Smrt svakog kolege je veliki gubitak, a Komora će kroz svoj angažman nastojati da ostanu upamćeni oni koji su izgubili život radeći sa kovid pacijentima. Za svakim našim kolegom iskreno žalimo i saosećamo sa njihovim bližnjima, i upravo zbog njih i zbog svih onih koji su još uvek u skafanderima, ne želimo da se žrtva lekara Srbije instrumentalizuje“, navode u LKS.

Još jednom su apelovali na sve građane, a posebno na one koji dobijaju medijski prostor, da se sa dužnim poštovanjem odnose prema onome što medicinski radnici sada podnose i da se ne predstavljaju zaštitnicima zdravstvenih radnika u cilju sopstvene promocije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare