Foto:Vesna Lalić

Osmoro zaposlenih u Apoteci Leskovac, koji su danas trebali u Beogradu da stupe u štrajk glađu zbog toga što već tri godine ne primaju platu, odustali su od te namere jer su o isplati zaostalih primanja kasno večeras započeli pregovore sa lokalnom samoupravom.

Šef apoteke u Leskovcu Sunčica Stojanović rekla je za Nova. rs da su razgovore vodili sa predstavnicima lokalne samouprave, među kojima je bio i načelnik Gradske uprave Leskovca Miloš Cvetanović.

„Ništa nije konkretno dogovoreno, ali je važno da su pokazali volju i želju da nađu način da reše naše probleme“, rekla je Stojanović.

Radnici Apotekarske ustanove Leskovac već tri godine nisu primili lični dohodak, odnosno 38 plata, zaključno sa mesecom majom ove godine.

Obratili su se Vladi Srbije, ali im je rečeno da oni u ovom momentu nemaju način ni model da nateraju lokalnu samoupravu da ispoštuje Zakon o zdravstvenoj zaštiti, koji je propisao da su osnivači apotekarskih ustanova lokalne samouprave i da one odgovaraju za dugove prema poveriocima.

U gradu Leskovcu, zaposlenima u Apoteci, rečeno je da trenutno nemaju novca da ih isplate. Zato su odlučili da danas, zajedno sa porodicama dođu u Beograd, predaju svoje zahteve na pisarnici i zatraže prijem kod premijerke Ane Brnabić, i da potom, tačno u podne, stupe u štrajk glađu.

„Međutim, nakon večerašnjih razgovora dogovorili smo se da štrajk glađu odložimo“, rekla je Stojanović dodajući da se „kod lokalne samouprave vidi volja i želja za reševanjem njihovog problema“.

Želimo da verujemo da će se rešenje pronaći, čekaćemo do sledeće nedelje da vidimo šta će da nam ponude i nadamo se da će ishod pregovora biti zadovoljavajući, naglasila je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare