Lejla Ćeranić: Mahmutović manipuliše činjenicama

Društvo 09. okt. 202012:36
Podeli:
dr lejla ćeranić
dr Lejla Ćeranić / Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Infektolog novopazarske bolnice Lejla Ćeranić izjavila je danas da vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović "izvrće činjenice i manipuliše dokumentima" u pokušaju da izbegne odgovornost za stanje u tom gradu tokom junskog talasa epidemije koronavirusa.

Mahmutović je ranije u medijima pokazao dokument u kom je, po njegovim rečima, Lejla Ćeranić kao tadašnja zamenica načelnika Infektološkog odeljenja, potpisom potvrdila da „niko nije umro usled nedostatka kiseonika“, kako tvrdi 37 lekara specijalista koji treže njegovu smenu.

„Istine radi, a iza toga stojim i danas, dokument se odnosi samo na moje odeljenje sa maksimum 60 bolesničkih postelja, računajući i one u hodnicima, trpezarijama i na stolicama, a ne na celu bolnicu u kojoj je tada bilo i više od 400 pacijenata“, rekla je Lejla Ćeranić.

Ocenila je da Mahmutović „svesno ignoriše činjenicu da su pacijenti umirali zbog nedostatka kadra i smeštajnih kapaciteta, sa ciljem da umanji odgovornost ali i diskredituje trećinu kolega specijalista koji ga smatraju odgovornim za haos u novopazarskoj Opštoj bolnici“.

Radio Sto plus objavio je ranije danas da je Mahmutović do sada podneo 23 privatne tužbe zbog uvreda i povreda časti i ugleda Osnovnom sudu u Novom Pazaru.

Kako je tom mediju rečeno u sudu, Mahmutović u svim parničnim tužbama traži nadoknadu od po 200.000 dinara, odnosno, ukupno 1,6 miliona dinara.

Po nezvaničnim informacijama, Mahmutović je tužio kolege lekare ali i građane, među kojima i jednog pacijenta, koji su zahtevali njegovu smenu, zbog njihovih javnih nastupa, izjava medijima i objava na društvenim mrežama kojima su kako je naveo, povredili njegovu čast i ugled.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar