Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Vršilac dužnosti direktora Opšte Bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović podneo je više prijava protiv lekara ove bolnice, ali i građana, kao i jednog pacijenta ove bolnice. Prijavljeni lekari, građani i pacijenti su javno govorili o dešavanjima unutar bolnice u Novom Pazaru u vreme pandemije koronavirusa i tražili njegovu smenu.

Prema informacijama našeg portala, direktor bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović je podneo više prijava, uglavnom za povrede ugleda i časti protiv nekoliko građana, ali i lekara koji su potpisnici peticije za njegovu smenu, jer su u medijima iznosili stavove o njegovom radu.

Aladin Paučinac, jedan je od organizatora svakodnevnih protesta koji se više od 50 dana održavaju ispred uprave Doma zdravlja u Novom Pazaru, potvrdio je za naš portal da je primio poziv za suđenje koje će biti održano u decembru ove godine, ali da ga je ono iznenadilo.

„Nikada nisam video i čuo da jedan političar tuži građane koji iznose u ovom slučaju stavove većine stanovništva ovog grada, ali koji iz straha ćute, pa smo prinuđeni par pojedinaca i ja da budemo prvi i da uradimo istorijske stvari za građanski Novi Pazar“, rekao je Paučinac za Nova.rs.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

On kaže da će nastaviti da organizuje proteste ispred bolnice u Novom Pazaru, da će se boriti za pravdu do poslednjeg atoma svoje snage i da ga nikakve tužbe neće uplašiti.

„Postavio sam njegovu sliku iz mlađih dana na Fejsbuku u jednoj od debata kao komentar, nisam mu pretio, nisam pretio ni njegovoj porodici, niti bilo šta slično. Spreman sam da platim kaznu i nije mi žao, ali neka znaju da me to neće pokolebati. Iz ovoga se ne može izvaditi ovim i sličnim potezima, ni on, niti bilo ko je odgovoran za ogroman broj preminulih u ovom gradu i najgoru organizaciju bolnice i kovid zona u celoj zemlji“, rekao je Paučinac.

Mahmutović je Aladina Paučinca sudu u Novom Pazaru optužio prijavom u kojoj se navodi da je Paučinac putem Fejsbuk društvene mreže povredio ugled i čast direktora bolnice, tako što je u par navrata, po navodima Mahmutovića, iznosio laži i uvrede i objavljivao fotografije na kojima se on nalazi, a za koje nije imao dozvolu da ih javno deli putem društenih mreža.

Protest Novi Pazar
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Osim Paučinca, prijavu za povredu ugleda i časti direktora Mahmutovića dobio je i pacijent Dino Mustafić, stomatolog iz Novog Pazara, koji je u vreme pandemije koronavirusa bio smešten u crvenoj zoni Opšte Bolnice u ovom gradu.

On je javno na Fejsbuku govorio o stanju u bolnici, kao i o pretnjama koje je Mahmutović slao preko doktora njemu kao pacijentu koji se u to vreme borio protiv koronavirusa. Mustafić nije odgovarao na pozive naše redakcije, ali je lokalnim medijima potvrdio da je primio prijavu od strane Mahmutovića.

Osim njih, prijave su prema nezvaničnim informacijama podnete i protiv lekara potpisnika peticije za smenu Mahmutovića. Neki od njih s kojima smo razgovarali rekli su nam da lekari još uvek nisu dobili prijave, odnosno da im nisu uručene, ali da nije isključeno da će ih u narednim danima dobiti.

„Dok zvanično ne dobijemo prijave, nećemo komentarisati ovakve poteze. Smatramo da sud svakako treba da radi svoj posao, ali u ovom slučaju treba da odgovara onaj koji tuži nas, građane i pacijente“, rečeno je iz incijative za smenu direktora Mahmutovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare