Foto:shutterstock_By joanna wnuk

Iako je na snazi zabrana masovnih okupljanja zbog epidemije koronavirusa mrčajevački ugostitelji i pojedinci su i ove godine organizovali, kako kažu, neformalnu Kupusijadu u najpoznatijoj čačanskoj varošici.

Ona je počela u petak i trajaće do večeras, kao što je to slučaj svake godine.

Kako nam je rekao jedan od posetilaca, muzika se orila iz nekoliko šatora i svih tamošnjih lokala.

Direktor Turističke organizacije Čačka, Vojin Jakovljević kaže da ova ustanova, Gradska uprava i MZ Mrčajevci nemaju apsolutno nikakve veze sa događajem u Mrčajevcima.

„Mi smo ove godine sve manifestacije otkazali zbog aktuelne situacije sa virusom“, naveo je on. Dodao je da su se ugostitelji iz Mrčajevaca sami organizovali, ali i pojedinci koji prave žurke u svojim dvorištima.

Načelnik Gradskog šaba grada Čačka i član Radnog tima za praćenje epidemije Bratislav Zečević je izrazio uverenje da će nadležne službe reagovati u smislu sankcionisanja neodgovornih, ali za sada nema informacija o tome.

Inače privredno-turistička-gastronomska manifestacija se održava svake godine u Mrčajevcima.

Zanimljivo je da je Fejsbuk nalog Kupusijade u Mrčajevcima najpre 7. septembra najavio sve događaje tokom manifestacije, potom 12. septembra saopštio da, „kao društveno odgovorna manifestacija ove godine nećemo organizovati Kupusijadu“, da bi samo dan kasnije preneo pisanje medija o tome kako je Kupusijada počela, uz komentar „Počelo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare