Kreni-Promeni: Potrebno još oko 1000 potpisa za zabranu iskopavanja litijuma

Društvo 31. mar 202209:50
Podeli:
Foto: Kreni-Promeni

Narodnu inicijativu pokreta "Kreni-Promeni", za zakonsku zabranu iskopavanja litijuma i bora podržao je veliki broj javnih ličnosti a da je do sada prikupljeno oko 29.000 potpisa.

Pokret „Kreni-Promeni“ saopštio je da je za uspešnu Narodnu inicijativu potrebno još oko 1.000 potpisa koje je potrebno prikupiti tokom današnjeg dana.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović je naveo da „svako od 30.000 ljudi koji potpišu Narodnu inicijativu, ulazi u istoriju kao predlagač prvog zakona po novom Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi“.

Naveo je u saopštenju da je taj zakon promenjen posle blokada saobraćajnica.

"Sparta je imala svojih 300, Srbija ima 30.000", rekao je Manojlović.

Naglašeno je u saopštenju da su danas primećene "ogromne gužve i veliko interesovanje", te precizirano da je do sada "najverovatnije prikupljeno oko 29.000 potpisa".

"Uprkos svim problemima i opstrukciji u mnogim opštinama i gradovima, u znatno kraćem roku od zakonskih 90 dana biće prikupljen potreban broj potpisa za ovu narodnu inicijativu", ističe se u saopštenju.

Narodnu inicijativu protiv iskopavanja litijuma i bora su pokrenuli "Kreni-Promeni" i Savez ekoloških organizacija Srbije.

Potpisom su je podržali princ Filip i princeza Danica Karađorđević, Dejan Bodiroga, Dragan Bjelogrlić, Zdravko Šotra i Svetlana Ceca Bojković, Zoran Kostić - Cane Partibrejkers i Danilo Dača Ikodinović,

Podržali su je i Vesna Čipčić, Tihomir Tika Stanić, Anita Mančić, Sofija Juričan, Ivan Tomić, Borka Tomović, Jelena Stupljanin, Bojan Dimitrijević, Branko Cvejić, Dejan Tjago Stanković, Luka Tripković, Gorica Popović i mnogi drugi.

Bonus video - Savo Manojlović: Vlast u Novom Sadu sabotira sakupljanje potpisa u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar