Foto:Nemanja Jovanović

Učenicima osmog razreda danas je zvonilo za kraj školske godine. Sada ih očekuje polaganje završnih ispita - 23, 24. i 25. juna. Predstavljamo vam kalendar obaveza osmaka pred upis u srednje škole.

Završni testovi iz srpskog, matematike i kombinovani test zakazani su za – 23, 24. i 25. jun

Učenici će polagati testove koji će biti otvorenog i zatvorenog tipa, u zavisnosti od prirode testa. Učenici će rešavati zadatke iz geometrije, aritmetike, književnosti, gramatike i još nekoliko oblasti koje će biti u kombinovanom testu.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita – 27. jun

Preliminarni rezultati biće objavljeni na sajtovima škola, ali će biti istaknuti i na oglasnim tablama kao i prethodnih godina. Rezultati će biti objavljeni do 10 sati ujutru. Isti dan će biti prijem prigovora učenika na preliminarne rezultate završnog ispita (elektronskim putem i neposredno u osnovnoj školi).

Istog dana, prvostepena komisija dostavlja odgovor na preliminarne rezultate završnog ispita. Nakon toga, žalba će biti uložena ili ne.

Konačni rezultati – 2. jul

Nakon što se odgovori na sve žalbe i prigovore, konačni rezultati će biti istaknuti 2. jula do osam sati ujutru.

Liste želja učenika – period od 26. juna do 2. jula

Nakon što se popuni lista želja, ona se predaje osnovnim školama i unosi se u bazu podataka. Nakon toga, proverava se lista želja od strane učenika u osnovnim školama (elektronskim putem i neposredno u školi).

Objavljivanje zvanične liste želja učenika – 9. jul

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama. Nakon toga, objavljaje se lista preostalih slobodnih mesta koje će popunjavati osnovci.

Ostatak jula biće rezervisan za drugi upisni rok, kada će biti ponovljena ista procedura za upis u škole, prirodno sa manjim brojem slobodnih mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar