Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zbog konstantnog povećanja broja građana sa simptomima respiratornih infekcija, od sutra će u Kragujevcu biti otvorena još jedna kovid ambulanta, odlučio je Štab za vanredne situacije u tom gradu, na današnjem vanrednom zasedanju. U kovid režim od sutra će biti vraćena nekadašnja "Zastavina" ambulanta, odnosno Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika.

U protekle dve nedelje, u jedinoj kovid ambulanti za odrasle u Kragujevcu, dnevno je bilo preko 900 pacijenata, pa je gradski Štab za vanredne situacije odlučio da rastereti rad medicinskog osoblja i ubrza preglede za građane.

U ambulanti koja će sutra biti otvorena, svakodnevno će raditi šest medicinskih ekipa, a radno vreme biće od sedam do 20 sati, svakog radnog dana, kao i subotom i nedeljom. Inače, ova ambulanta već je radila sa kovid pacijentima. Prvi put je otvorena u novembru prošle godine, a u kovid režimu je bila sve do polovine januara, kada se zbog povoljnije situacije zatvorila i počela da radi sa redovnim pacijentima.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji Kragujevca, okarakterisana kao vanredna, a broj novoregistrovanih kovid pozitivnih građana, svakodnevno se kreće između 160 i 200. U Kragujevcu trenutno rade dve kovid ambulante, jedna u zgradi ATD-a pri Domu zdravlja i druga za decu do 18 godina.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar