Kragujevac blokada, protest,
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Oko hiljadu Kragujevčana danas je mirno i dostajnstveno protestovalo, blokirajući jednu od ključnih saobraćajnca na magistralnom pravcu prema Kraljivu kod Zastavinog solitera. Tokom dvočasovne blokade nije bilo nikakvih incidenata, niti nervoznih vozača koji su čekali u kolonama, jer je policija preusmerila saobraćaj na druge gradske ulice.

Drugu subotu za redom, Kragujevčani su mirno protestovi. Za razliku od prethodnog protesta, ovoga puta prilikom blokade ulica nije bilo uniformisane policije. Protest je u potpunosti bio bez ikakvih stranačkih obeležja, a okupljeni građani nosili su samo srpske zastave.

Na blokadi se niko nije zvanično obratio okupljenima i sve je proteklo u miru, uz sporadično skandiranje protiv predsednika Aleksandra Vučića. Među demonstrantima su bili građani svih generacija, ali su najbrojniji bili mladi ljudi.

Kragujevčanka Marija je izašla na blokadu sa suprugom i bebom kolicima, a za Nova.rs je izjavila da želi da njeno dete sutra ostane u Srbiji i da je izašla „da odbrani državu i ovo malo što je ostalo od nje“.

Kragujevac blokada, protest,
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na mirnom protestu koji je trajao puna dva sata, bilo je i građana iz drugih opština. Tomislav Veljković je na štakama došao iz Rače, jer se zalaže za vladavinu prava i demokratiju koje, kako kaže za Nova.rs, u Srbiji trenutno nema.

Kragujevac blokada, protest,
Tomislav Veljković Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Građani Kragujevca su mirnom blokadom poslali poruku da ne žele nasilje i nerede, ali su masovnim okupljanjem izrazili nezadovoljstvo zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji.

BONUS VIDEO:  Snimak dronom protesta u Kragujevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar