Foto: Printscreen/Twitter/иван__дамн

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević, izjavila je jutros "da su kafići prepoznati kao mesta gde se korona najbrže širi" i pozvala na oprez prilikom boravka u ugostiteljskim objektima. Članica Kriznog štaba nije u obzir uzela činjenicu da je u javnom prevozu u Beogradu konstantno gužva, te da nije moguće održavati fizičku distancu, pa stoga "napad" na kafiće nema previše smisla.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci iz gradskog prevoza, konkretno linije broj 46, gde od velikog broja ljudi nije bilo moguće ni vrata zatvoriti, a o fizičkoj distanci da ni ne govorimo.

Upadljivo na snimku je da građani nose zaštitne maske, ali s obzirom na to da distance nema, velika je dilema da li su one u takvim okolnostima svrsishodne.

Pročitajte još:

„Uvek ima mesta za još jednog“, „Krenuli su iz kafića“, „Virus kreće od 23 sati, ovo je snimljeno u po bela dana“, „Ide iza prazan“, samo su neki od komenatara građana na društvenim mrežama.

Podsećamo, zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata ponovo uvedeno zato što su oni prepoznati kao jedna od najrizičnijih mesta za zaražažanje novim koronavirusom.

„Po pravilu smo primetili da dolazi do zaražavanja na nekim noćnim dešavanjima ili okupljanjima, nakon čega obično sledi dalje zaražavanje unutar porodice“, rekla je Kisić Tepavčević.

Inače, članica Kriznog štaba nedavno je podsetila da je limit u zatvorenim prostorima 30 osoba, navodeći da to nikad nije prestalo da važi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare