Foto: Jurgita Vaicikeviciene / Alamy / Alamy / Profimedia

Konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove, ove godine, biće sproveden od 30. marta do 16. aprila, a u tom periodu roditelji će moći, da elektronski ili lično, u ustanovama predaju zahteve za željene vrtiće.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak precizirao je da će preliminarne liste dece koja će dobiti mesto u nekom od 306 vrtića u Beogradu biti istaknute 11. maja, te da je nakon toga, po ustaljenoj proceduri, predviđen rok za žalbe onih koji ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije, i to od 11. do 20. maja.

„Nakon što upisne komisije završe i taj deo posla, očekujem početkom juna konačne rang liste za ovu godinu“, rekao je Gak.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, Gak je izjavio da će uoči konkursa biti poznat tačan broj slobodnih mesta za ovu godinu, nakon što se ustanove o tome pojedinačno izjasne.

„Očekujem dalje smanjenje pritiska na predškolske ustanove, budući da u vrtićima već boravi 73 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina, ali i imajući u vidu da je povećan broj novih mesta u vrtićima u odnosu na prošli konkurs“, naveo je Gak.