Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Beležimo porast novozaraženih, jučerašnji manji broj je posledica nedelje, a danas očekujem maksimalan broj do sada. Blizu ili preko 4.000 novih slučajeva. Ne možemo da kažemo da se situacija stabilizovala, rekao je gostujući na TV Prva dr Predrag Kon.

„Sad smo u sedmoj nedelji od početka ovog porasta u Beogradu, za očekivati je da dođe do zaravnjenja, ali očigledno da nismo dovoljno sprovodili mere da bi se to dogodilo. Porast koji očekujemo danas, videćemo narednih dana, nadam se da ćemo da stabilizujemo situaciju“, objasnio je dr Kon za TV Prva, a prenosi „Blic“.

Upozorio je da je situacija u Beogradu kritična.

Povezane vesti:

„Svi kao i dr Tiodorović želimo da broj zaraženih krene da opada početkom decembra. To jeste nešto što bi trebalo da se desi. Naglašavao sam i ranije prvi put imamo iskustvo u prelasku iz jeseni u zimu, moramo da se ogradimo. Želimo i ocekujemo to, a da li će biti videćemo“, kazao je on.

Naveo je da su se pojavila nova žarišta širom Srbije.

„U principu je prelivanje, nešto što je tipično za respiratorne infekcije. Žarište je tamo gde je više ljudi, Beograd je naveći centar, ovde se od početka očekuje najteža situacija. Cela Srbija je zahvaćena, ali nije jednako. Beograd, Kragujevac, Kraljevo, Niš, pojedina mesta su bila povišena pa se zaravnilo, ali Beograd stalno raste, to je jedini problem, uz Novi Sad“, rekao je Kon.

Osvrnuo i na nove mere koje danas stupaju na snagu.

„Što se tiče mera voleo bih da su donete ranije, pozdravljam ih, predlagali smo i oštrije mere što ne znači da ne očekujem da će ove doneti rezultate“, rekao je epidemiolog.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)